Cmne nk kawal berat naik

Sy selalu dngar org mngandung berat naik smpai 20-30kg.. Tp sy bru naik 7kg dr bkk buku.skrg sy 27week. . Misi da bising da.. Siap tnya sy lg "berselera sngt ke mkn".. Next appoitmnt sy bole naik setengah kilo je misi kate sbb sblm ni da naik bnyk.. Dah la appoimnt lps raya.. So bile sy nk mkn rase serba salah tkut berat naik bnyk.. Klau x mkn kang sian ke bby plak..ibu2 buat mcm mne ye xnk bg berat naik bnyk?

23 Balas

saya pula setiap 2 minggu mesti naik 2kg takpun setengah kg... hahahaha nurse tempat saya tak bising pun dia nasihatkan je...tapi saya takde darah tinggi ataupun kencing manis... so saya tak takut sgt... sbb sebelum mengandung puas dah diet.. nie tgah mengandung tu yg tibai je ape nak makan, lantak laa gemuk ke ape... sebelum nikah 55kg now frist pregnant 89kg.... rasanya raya nie mau 90kg..

3y ago

haha same lah kita. makan jela kalau perut dah lapar. kang tahan tahan masuk angin pulakk. lagi payah. yang penting kita sihat. baby pun sihat. hehe