Emosi

Sy risau dengan emosi sy. Lately, sy asyik menangis rindukan suami. Kami bukanlah PJJ, namun suami banyak komitmen lain sampaikan kurang beri perhatian pada saya. Kadang kala sy bermalam di rumah parents saya kerana suami sibuk dengan urusan dia. Dia akan datang jenguk saya tapi selalunya kejap je. Dalam 2 jam mcm tu. Sy offer dia utk bermalam dgn saya, tp dia selalunya nak bermalam di rumah kami, bila sy nak ikut dia, dia cakap kesian sy, takde org nak tengok2kan. Kesian suami sy, dia mmg tak cukup tangan nk uruskan semuanya. Tambah lagi sy pun nak perhatian dia. Ini ank pertama kami. Jadi sy selalu pendam perasaan sy, dan menangis sorang2.sy rindukan dia sangat2. Mungkin pembawakkan baby. Sy x berani nk luahkan pada dia. Tak pasti apa reaksi dia. Tkot dia makin tertekan. Nanti akan jadi pergaduhan. Tp sy dah x boleh nak tahan lagi dah. Sbb dah lama sangat kami takde masa bersama. Sy rasa kami makin jauh. Apa patut sy buat?

42 Balas

puan tidaklah sendirian. saya pjj juga. bila dah trimester 3 lagi lah risau. suami pun risau. saya sejenis manja dengan suami. tak kira lah pregnant ke tak. pernah je nangis nangis. rindu. tapi yelah faham suami kerja. semoga Allah permudah urusan puan ye. saya pun berpantang nanti kejap je suami ada.

Sama dgn sy...sy pon mcm 2...sy duk ngn fmly...suami sy duk sorng2 n bkerja...dier dtg pon cuma 2 jm da blik...kmi bnyk kn wt vcll...dier pon risaukn sy jika sy duk ngn dier...klu dier g kje spe nk tngok kn sy...lgi dier kje ari2...jdi sy bpikiran positive ...wlaupon dlm ati rindukn dier sgt2...😂

sama la sis.. sy pon mcm tu. hormon kot sis.. sy pon x boleh berpisah dgn suami.. nak ada dgn suami je 24 jam.. bila suami oergy keje rasa rindu sngt.. ni lps bersalin pon sama n lagy teruk.kne pjj dgn suami.. rindu sngt. rasa sedih je.. takut jugak kalau meroyan.. kne bnyk bersabar n berdoa..

Sabar kak..mgkin jgak pembawaan bayi..kita suka diberi perhatian. sy pon alami tekanan jgak..nangis sorang2..sy risau keadaan kandungan sy klo asyik tertekan...xnk luah dkat suami risau dgn reaksi dia..tkut jd pergaduhan..pendam sorang...tpi xbleh jgak...nangis je la jawabnya..hummmmmm

sedih jak bila baca post ni... mmng mcm tu sis .saya ni tiap malam suami tdk pernah lepas untuk belai peluk cium saya sebelum tdr .tapi still lagi rasa sedih. sbb rindu kan dia. padahal ada jak depan mata .entahla perasaan. ibu2 mngandung ni lain .. harap sis sentiasa sabar☺

Hrmmm sis cer tengok nasib org lain.. ade yg kene cerai.. suami pukul etc.. sy x jumpe laki since pkp started march dlu.. bukannye leh drive kene naik flight nak jumpa.. jgn ikot sgt perasaan tu. insist for a quality time together tp jgn smpi kacau keje die

Sy satu tmpt keje dgn suami. Boleh ckp 24jam bersama tp memang rasa nak dekat ja ngan husband time pregnant ni😊... smpi husband kdng geram kat sy mana dia duduk sy mesti nak ikut😅... mungkin sebab bawaan baby girl kut nak dekat ayah dia jer

4y ago

Sy berniaga sama2 dgn suami. Musim pkp ni mmg on delivery shj. Start preggy smpai skg xle jauh dgn suami. Dia nk online game dgn kwn2 pon sy ikut dok tepi. Haha 😂 konpius jugak, ktanya bby girl xleh jauh dgn papa dia kot.

jangan risau sis. saya pun sama. saya kat jb rumah ibu saya dia kat singapore sejak pkp. kita kahwin bulan 1 dan bulan tiga pkp. sekarang saya pregnant 4 bulan tapi tak dapat jumpa dia. saya pun selalu rindu dia nangis. mmm

masa pregnant ni , suami g keje pun sy boleh nangis dkat rumah . rindu dia lain matciam😂 ni suami g kuantan urus keje , susah sangat lelap . kejap kejap nangis 🤣

Masa preggy ni emosi mmg mudh trsentuh...benda kecik pn blh buat kita mnanggis..nanggis rindu suami tu biasa la sis time hormon x stabil ni..sabar ye sis