Emosi

Sy risau dengan emosi sy. Lately, sy asyik menangis rindukan suami. Kami bukanlah PJJ, namun suami banyak komitmen lain sampaikan kurang beri perhatian pada saya. Kadang kala sy bermalam di rumah parents saya kerana suami sibuk dengan urusan dia. Dia akan datang jenguk saya tapi selalunya kejap je. Dalam 2 jam mcm tu. Sy offer dia utk bermalam dgn saya, tp dia selalunya nak bermalam di rumah kami, bila sy nak ikut dia, dia cakap kesian sy, takde org nak tengok2kan. Kesian suami sy, dia mmg tak cukup tangan nk uruskan semuanya. Tambah lagi sy pun nak perhatian dia. Ini ank pertama kami. Jadi sy selalu pendam perasaan sy, dan menangis sorang2.sy rindukan dia sangat2. Mungkin pembawakkan baby. Sy x berani nk luahkan pada dia. Tak pasti apa reaksi dia. Tkot dia makin tertekan. Nanti akan jadi pergaduhan. Tp sy dah x boleh nak tahan lagi dah. Sbb dah lama sangat kami takde masa bersama. Sy rasa kami makin jauh. Apa patut sy buat?

42 Balas

Saya sendiri pon LDR, sorang shah alam sorang penang. Partner kerja.. saya masih belajar.. anak dengan saya.. cuti panjang je nak dapat bersama lama pon.

Pembawaan baby kali sis sbb sy time pregnant anak first pun bgtu x blh jauh dr husband rindu mo brkepit ja.. Susah jg kadang2 pndai nagis ..

5y ago

Sy pun rasa pembawaan bby. Sebab before pregnant sy seorang yg independent. Td dah luahkan pd suami. Alhamdulillah suami faham. Lega rasanya.

Aah luah je kt wsp. Insyallah suami paham.. Dia akan cuba cari masa.. Kita sabar je k?

Cuba sis wsp dia..luahkan perasaan tu..kdg2 lelaki ni..bila kita x luah. Diorang xtau

Apa urusan dia yg sgt penting sis? Sbb selalu yg xde masa ni pasangan pjj...

saya pjj. nak msuk 4bln tak jumpa.. baby first jugak 😔😔

4y ago

sama laa sis.. alhamdulillah facetime dan call klu dah habis kerja. memang ada masanya kita akan terbawa2 oleh emosi. Alhamdulillah suami banyak faham...

Luahkan jer. Hrp suami phm. Ibu hamil mmg perlu perhatian.

5y ago

Alhamdulillah. Semoga bahagia slalu..

banyak bersabar dan berfikiran positif

Doa pada Allah minta pertolongan

Sabar .. doaa