minum ais

Sy pregnant 2 bulan. Boleh x minum air ais,Ada effect apa2 x klu minum air ais

12 Balas

Boleh dear sy pun mcm tu dari awal preggy sampai skrng dh 6months xblh tinggal ais ... N I penah consult doctor mase mula2 dulu then doctor ckp depends on our body jgk kalau minum ais then blh demam or sakit badan better jgn tu je tapi kalau rase ok mcm biasa je just go on ... semoga awk n baby sihat2 je aamiin

Boleh je sis. Sy dari awal pregnant sampai skrg minum air kosong mesti sejuk. Klu tak sejuk tak boleh telan,rasa nak menari bila minum 😂

5y ago

sama la ngan saya.. kalau nak air kosong tu siap buh ais batu lg 😅😅

boleh xade effect ape pon..Ais n air sejuk tu klu mnum msuk dlm bdan jdi suhu bdan blik..Hehhe

Buleh je awk. Minum mkn la buat msa skrg. Nnti dh bsalin kena pntg dah tkbule merasa

Boleh jer mommy...insya Allah xde effect pn kt baby...

Boleh je, sy dr awal smpy hujung2 bnyk kali minum ais

Bole sis , tak ada masalah.

boleh je xde masalah

Boleh. Xda effect pn

Boleh je