Hye mmy semua, boleh saya tau ,kalau hari2 minum ais ada effect apa2 ke ? Baru 18week hari2 nak ais

Tentang minum ais

9 Balas

dont worry! ais tak ada masalah hehe. sejuk dekat mulut je lepas tu bila masuk badan dia akan jadi lebih kurang suhu badan juga. jadi sama je air biasa dengan ketul ais tu end up dalam tummy kita

takde masalah. hari2 saya minum air sejuk. cuma kurangkan pengambilan air manis. takut kandungan gula dalam darah tinggi dan positif kencing manis.

saya dr first pregy sampai skrg 32w mmg minum air ais je....manis k tak manis k minum jg sbb klu tak minum air ais mcm tak hilang rasa haus tu...

Air kosong sejuk ais ok xde effect sy pun suka minum masa prgnant sbb rase panas je cuaca 😝 kalo air manis tu yg berpada2 takut sangkut gdm

boleh je minum ais sis,,taka ada effect apa2 pun..minum lah ais selagi boleh,sbb nanti time berpantang mmg dah tak boleh dah nak minum ais

4y ago

boleh je sis,cuma tak boleh selalu..

xde pun...mnum je...tp kurgkn air manis, rsau GDM pulak nt...klu nk mnum air ksong yg sejuk hri2 xde msalah

sy pun suka air sejuk tp bukan ada aislah, air dr Coway tu bila dpt minium nikmatnya🤭

Sy pn hari2 minum ais..air suam mmg xleh telan langsung jd loya tekak.

Sy dulu kuat minum air sejuk.. Anak keluar 2.9kg..hehehe...