susu HL

Sy preggy 8weeks . Ssu HL boleh x minum? Sbb sy bkn lh penggemar susu . Tp HL perisa cklat sy boleh .

7 Balas

Ini cuma pendapat saya la, hl saya minum yang plain tu okay je bagi saya x berapa manis pon. Tapi tips kalau kita ni ade amek makanan2 atau minuman2 bergula, kita kene active untuk functionkan gula dalam badan kita. Sebab gula ni untuk energy, yang buat die x larut dalam badan bile kite da amek then x active. Pesan saya kurangkan pengambilan gula, means kawal juga la. Saya minum hl tu bile saya teringat je, kadang x teringat jugak minum susu hl tu, tapi alhamdulillah, hb saya low pon jadi naik, makan juga jambu batu, kurma dan pati delima.

Selama saya mnum berat saya n hb maintain. Bila dgr org kata manis tk bagus, saya stop terus hb drop, berat naik. So saya amalkan balik susu HL cklat. Hihi. Sebab susu lain tk blh telan. Sambil tu saya byk makan jambu batu

5y ago

Ouh cmtu kena try dulu la ye hehhe . Sbb sy xbuka buku lg so xtau hb ok ke x 😀

hai sis.. sy pun mmg x blh minum any milk... minum sikit pun muntah2... so nurse suh beli pil kalsium tu.. sbb tu penting utk tulang mummy n baby... jgn tgu ea... nti effect dekat mummy...

5y ago

Okay tq ya 😄

Lebih baik ambk susu lain , sb tkut k.mns je . Nespry pun ok , kurg gula. Kalau slalu ambk bnda mnis , amalkn sup lobk putih , untk potg balik mnis tu dlm drh

5y ago

Enfamama yg beperisa coklat pn xboleh ke ? 😁

Bole sis. Tp takut sangkut kencing manis plak klo amik kerap. Better mintak advise doc. Mungkin doc bole bg pil kalsium atau puan bli kt farmasi

5y ago

Yeke 😅 adeh . Okay lah nt sy tye doc punya suggestion . Sy bau susu mmg lemah 😂😂

Sy pun minum susu HL dan Ducth lady... Doc pun suggest minum 2 susu ni sbb kurang gula... Yang susu preggy tu doc x suggest sgt sbb tiggi gula...

5y ago

Ouhh so boleh consume la kn .

sy minum susu HL, tp yg biasa punya..hehe..boleh try minum susu kurma farm fresh tu 😊

5y ago

Ok tq ☺