Susu HL

Okay ke ibu mengandung minum susu marigold HL?

Susu HL
44 Balas

td baru lepas check up 10week. sy xboleh telan semua jenis susu selain susu coklat. nurse kata xkisah susu berperisa ke,susu tepung ke asalkan susu tu ada khasiat folic acid sbb penting utk awal² kandungan ni. tadi dia bg contoh susu coklat hl marigold ada kandungan folic acid, boleh minum. susu lain xpasti, kene check.

mula2 sblm tahu pregnant boleh jee minum HL bila dah tahu ehh tiba2 takboleh telan smpai dah 36week skrg 😂 yg boleh minum cuma susu tin yg harga rm2.50 tu jee 😅 susu lain semua takboleh nak telan

boleh je minum. masa 1st pregnancy. nurse kk tmpt sy suggest minum susu hl atau fullcream dlm kotak je awak. sbb sy bgtau susu yg jenis bancuh2 sy xboleh minum. nnt muntah. sbb sy sejenis xminum susu

Susu hl ni mmg okay je untuk ibu hamil. Doktor pun sarankan minum susu hl untuk ibu hamil. Sbb susu tepung yg untuk ibu hamil tu manis dia potong kaki. hehe

1y ago

nurse tempat sy pun dia tak suggest minum susu utk ibu hamil tu sbb dia kata manis. minum je susu kotak dutch lady ke hl ke apa2 lg elok dia kata

Okay je sis.. Susu hl boleh susu dutch lady yang low fat tu pun boleh.. tapi saya ni mmg jenis tak suka manis.. And bg saya susu hl ni manis so everytime nak minum tu saya tamabh air masak

Boleh sangat sis. Haritu doctor ada cakap dia tak galakkan minum susu tepung yg untuk ibu hamil. Manis sgt. Tu dia syorkan minum susu hl marigold.. Okay je untuk ibu mengandung

Boleh sis.. susu hl untuk ibu mengandung mmg okay.. kalau rasa manis tambah air sikit.. elak gdm.. yang penting jangan tak minum susu.. kesian ke bby

Doctor ada suruh minum susu ibu mengandung tu tapi tekak saya tak leh terima.. Saya minum susu hl baru okay.. sedap pun sedap..hehehe

Elok je sis kalau nak minum susu hl tu masa mengandung.. Sy suka susu HL coklat. Dan tak suka susu pure tu. Heeee.. So alhamdulillah minum setiap hari2 😊

Sy pun consume susu HL and good day, yg rendah lemak.. Susu untuk ibu hamil saya tak boleh telan.. so doc and nurse pun shorkan susu hl.. farm fresh pun ok