SUSU HL PREGGY WEEK 6

Hi nak tanya, kalau minum susu HL hamil bru 6week bole ke? Susu HL line merah. Sbb saya tgok ad tulis susu dipasteur, bkn ke kalau dipasteur xbole minum awal kehamilan?

18 Balas

Susu memang akan pasteur dulu sblm jual kat pasaraya. Tu memang dah ada dalam proses F&B. Ada specific tenperature dan quality control. Lain la kalau awak beli direct dengan penjual penternak kambing/ lembu.

apa yg pakar gdm sy ckp, susu HL lg baik dr susu preggy.. sbb gula dlm susu preggy sgt tggi.. kalau nk amil susu preggy, jgn ikut sukatan yg diberi.. kena kurangkan sukatan

HL ni bagus. Sy dari awal minum sampai dah 30w ni hb, gula semua cantik. Cuma dah masuk 3rd trim tambahan je ambil susu kambing minum ptg. So pg HL, ptg susu kambing.

9mo ago

So far alhamdulillan xpernah sangkut lg lah. Lgpun sy jaga makan skali. Makan semua makanan tambah darah.

Sy try minum susu HL jgk awal preggy tapi perasan perut jadi kembung. So, sy stop dulu. Sy ada terbaca ambil susu untuk ibu yg serbuk kena bancuh macam Anmum & lain2

9mo ago

xde la awak. ibu hamil boleh je nak consume apa2 jenis susu. tak semestinya susu serbuk je dear🫰😘

Stahu sy yg tak dipasteur yg tak boleh minum🤔1st time dgr yg tak dipasteur boleh diminum ibu hamil..klu tak takkan kbanyakkan misi suggest minum hl tu😂

boleh sis..sy minum susu ni ..dari awal pregnant hingga lepas bersalin..susu ni bagus sb ada asid folic..juga bagus untuk yg ada gdm

saya minum susu hl je dari awal pregnant sampai dah nak bersalin awak. saya gdm pulak tu. ok je. susu dipasteur la boleh minum

dipasteur boleh minum dear. yg xboleh kalau belom dipasteur. susu fresh yg direct diperah dr kambing atau lembu

Saya mmg awal kandungan minum HL itu susu yg misi suggestkan . Alhamdulillah ok je da anak kedua da

terbalik tu.. blh je la minum.. hehe.. tak pasture ni fresh biasa ambik direct tuan lembu kambing