Kantung Kosong

sy pernah scan 5w kantung kosong, semalam scan 10w pom kantung kosong..so doc sruh repeat scan 3/9....ada ke kes mcam saya x bila next scan dh nampak baby? sebab doc cakp mgkin baby tersembunyi or kecik..doakan baby suzy tnjuk kn dri taw bila scan nnti?

32 Balas

Saya scan 5w, 7w n 9w, nampak kantung tp no fetal pole. Doc sahkan I ada blighted ovum. Kantung membesar tanpa janin. Tp time 7w tu, dah stat spotting sikit2. Last2 10w, gugur sendiri di rumah. Tp saya dnc gak akhirnye coz ada lebihan. Semoga yang terbaik untuk sis.

Ada tak kes macam saya, masa scan last week size kantung 5weeks then next scan sepatutnyaa 6 weeks tapi kantung tak membesar dan masih size yg sama seperti minggu lepas. Dr kta kemungkinan kandungan tak menjadi, ada tak yg ada pengalaman macam saya ? 😞

Salam ..nak tanya 20/3/2021 last period saya..dan pergi scan 28/5/2021..dokter ckp nampak kantung je..bila cek upt negetive..dan dokter sruh scan semula pada 11/6/2021..saye xde ape² simptom mcm org pregnant..ade sape² ke kes mcm sye..

Hi sis. Dalam article ini ada ulasan kenapa kantung kosong terjadi. Semoga ia berguna untuk dijadikan panduan. Selamat membaca! https://my.theasianparent.com/penyebab-kantung-janin-belum-terlihat/?utm_source=search&utm_medium=app

saya dulu scan dekat satu klinik ni 7w, takde baby. ade kantung je. doc tu takut2kan cakap takut missed abortion. alhamdulilah datang scan 8w dekat klinik lain, nampak fetal dah. in syaa Allah takde ape tu.

Pernah.. Dlu cek waktu 5w dr kata kantung kosong dan kmu belum lg mengandung. Hampa jer rasa kluar dri bilik dr lepas scan.. Tp 7w dtg alahan yg teruk, scan balik da ada kantung 😊

saya scan Mase 5mmgu xnampak apa , scan balik 9mmggu alhamdulillah semua dah nampak , skrg dh 25mmgu lebih .. insyallah nanti nampak semuaa nya tuu .

Sy 6w kantung kosong. Repeat scan 2 weeks after dah ada denyutan jantung. Skrg baby dah 3 bulan melihat dunia, alhamdulillah.

Sy dulu masa 2m scan nmpk kantung sjaa heartbeat xda.. Repeat lg masa 4m, jwpan yg sama.. Doc expect kandungan sy xjd Dan perlu digugurkan

Amin... Kami ibu²di sini sentiasa doakan untuk ibu ²urusan dipermudahkan mna yg nk bersalin berjalan lancar