Kantung Kosong

Ada sesiapa yg pernah mengalami situasi masa scan 9-10 minggu kantung kosong? lepas 2 minggu scan lagi ada nampak baby ke tak? tengah down sbb 2x scan kantong kosong..sekali masa 6minggu..baru khamis lepas buka buku pink

27 Balas

Kantung kosong tu normal... Sebab ramai yg pernah mengalaminya, termasuk sye... Masa kandungan pertama... Lepas 12 minggu sye keguguran... Tapi lepas gugur sye mengandung balik.. Alhamdulillah selamat sampai bersalin... Tapi mungkin juga awal2 taknampak... N doc akan bagi tarikh baru untuk pergi scan semula.. Sye doakan semoga ada keajaiban untuk sis n suami

Mcm sy dlu la.. bkk buku 11 week.. kantung kosong.. 2x scan pn sme.. trs dktr kk bt surt refer hospital.. g hospital scan ikt bwh pn sme.. memg kantg kosong ke.. pastue dktr bg mse 2mggu la.. klu kantg xtrun smdri.. kne cuci la.. tp sy takot cuci.. sbb ade risiko jgk wlupn xtggi.. sy ikhtiar bg kantung tue trun smdri.. alhamdulillah.. trun..

4y ago

kalau 4w tu gugur cam na nak Tau kantung tu dh keluar??sbp sya ad turun darah ketul2 tp x nmpk kntung pon...pas tu cek at prngnen tes negative..adakah Rahim sya dh bersih??keliru sikit

Should be 9-10 weeks dh boleh nampak bby n heartbeat..tp xpa lain org mgkin lain keadaan..2 mggu lg repeat scan..tkt usia kandungan xsama dgn pengiraan period sis sbb tu xnmpk baby lg..doa baik²..byk kn rehat ya n jgn terlalu stress..mudah²an ade rezki sis utk timang cahaya mata 💕

4y ago

I see..xpe sis tggu je lg 2 mggu repeat scan..lain org lain keadaannya..mcm adik sy dl 12 weeks baru nmpk baby..think positif n keep praying ya..ade rezki ade lah tu akn muncul juga..kalau x, byk² kan bersabar mgkin ada hikmah yg lebih baik utk sis..dlm keadaan mcm ni sis xboleh stress² boleh ganggu emosi sis n xbaik utk kandungan..sy doakan semua baik² utk sis n baby..

saya pernah alami..Saya pernah bleeding masa 5 week pastu pergi hospital dr scan perut nampak kantung je scan ikut bawah pun nampak kantung je.. tapi dr cakap maybe sebab kecik lagi.. nanti lagi 2 minggu datang dan scan.. Alhamdulillah kali kedua scan waktu 7 week ada heart beat ..

4y ago

in sha allah semoga ada rezeki untuk awak dan suami 🥰

saya dulu pon macam tu.. lepastu admit ward sbb suspek luar rahim.. lepas doktor pantau 2 minggu baru nampak Baby 😍Alhamdulillah sekarang da 36 minggu.. menunggu hari sbb ada gdm so doctor suruh bersalin awal 😅

3y ago

masa tu da sebulan lebih baru nampak

mungkin kandungan masih awal..mcm sy aritu 10minggu da..tp kantung sje..doktor ckp mungkin kandungan masih awal lg..skali g scan lg, bru la nmpk janin..baby bru 8week..jgn risau..ada tu sis

saya 3 kali scan.. last scan 11week,masih sama.. dr suh dtg lagi 2 minggu untuk scan semula.. saya harap sangat baby saya ad sebb saya tkde apa2 bleeding.. sis minggu ke berapa baru nampak baby?

2y ago

Inshaallah sis..doa yg baik baik..jgn stress

sy dh 3 kali. keguguran 10 weeks. tpi sy ada spotting darah berterusan la. doc sahkan missed miscarriage. selagi xde spotting no worry. mgkin dia lari sikit dri tarikh asal tu.

Sy dlu pn mcm tue.. dktr bg 2mggu.. klu xtrun jgk kntung tue kne cuci.. sy xnk cuci.. sy ikhtiar sndri la.. mkn jamu.. jmu kn pns.. kantung tue akn kecut dye trun la...

4y ago

Sme la.. xkna cuci.. tp kne g hospital jgk dlu sbb kntg klua xhbs.. tsekat.. gne mncung itik la...😬😬😬 senak dye adoi.. lpas da settle trs blh balik.. xkne tahn wad pn..

Ade sis.. sy scan mse 7w ,mgkin awl sgt xde kntg.lps tu 11w ade kntg dah..skg ni dh tggu due.. semoga di permudahkn urusan sis