susu

Sy nk tanya .. preggy takpe ke kalau x minum susu materna?? Kalau minum dutch lady yg perisa choc boleh x? Sebab sy mmg tkleh masuk apa2 susu slain perisa choc. Hl full cream ke cmpur kurma ke vanila or asli mmg akan muntah.

38 Balas

betul, sama dgn sy. sebelum pregnant setiap minggu minum at least 1 litle susu full cream farm fresh. tp sejak pregnant ni xboleh telan langsung apa² susu pun. Milo je yg boleh hadap. tu pun minum milo kosong je. selebihnya air masak n air limau kasturi je. harap² cukup lah kalsium yg ada dlm bdn..