Suka minum susu tepung perisa coklat

Hi ibu2 semua, saya ada persoalan: Saya memang suka minum susu tepung dutch lady perisa coklat. Now tengah hamil, okay ke kalau selalu minum. Biasa breakfast wajib minum susu. Kalau sehari tak ambil tak boleh rasa ketagih je. Saya memang fav susu. Cuma kalau susu tepung perisa asli tak sedap pula. Okay ke?

1 Balas

pasal susu coklat sy x sure tp air coklat sy tmya, to me better ask your doctor cuma sy boleh share, semalam sy tnya doktor soalan lebih kurang awk ni sbb sy suka minum milo kosong kaw. dia kata elok stop sbb bahaya klu ade risiko diabetes ( walaupun diri snediri tak ada, tapi genetic atau sedara mara yg ade tak boleh minum) klu xde dia kata risau milo tu boleh buat gangguan serapan iron atau vitamin . maksudnya vjtamin tu xboleh serap dlm badan. conclusion nya, sbb sy mmg xde sejarah family yg ada kencing manis, dan sy sendiri pun xde kenxing manis, dokto bg juga sy minum cuma kena 2 jam selepas makan ubat.

1y ago

Awak, milo tu dalam kategori cafein. Memang tak boleh. Fresh milk coklat boleh tapi seeloknya fresh milk pure lah. Lebih kurang gulanya. 1st preggy dulu, saya bancuh susu coklat dengan susu kambing. Tak terasa sangat bau kambing tu.