Gdm, minum dutch lady

Kalau ada gdm.. Selain susu hl, susu dutch lady low fat bleh minum x? Yg takde perisa

10 Balas

ikut apa yang Rasulullah suruh☺️minum susu kambing,itu yg terbaik,saya minum susu kambing dari awal pregnant sampai skrg baru 23week alhamdulillah hb cantik,tkde gdm,baby membesar dgn sihat..saya minum yg fresh,tapi kalau dekat tempat awak susah nk dpt yg fresh,beli je yg packet ada jual dkt farmasi

gdm doc pemakanan just suggest susu HL je wak. selain dari tu kalau awak nak minum ikut awak tapi takut nnti tinggi pulak gula nya bila check. better ikut saranan doc

Saya dgm on insulin sis, saya minum susu brand magnolia yang dalam botol tu so far susu tu je saya tengok gula dia tak tinggi yang lain semua tinggi ²

Boleh minum. Yang seeloknya susu full cream dan tanpa perisa. Low fat tinggi kandungan gula daripada full cream milk.

7mo ago

Terpulang pada bacaan bsp individu. Macam saya minum 2x sehari 😊

sy gdm on diet minum susu fernleaf full cream gula O kalau ambek yg lain cth family ke ada gula

gdm tu apaa sis ? saya baca goodmorning 😭 tkpaham ler bahasa mommy ni maklum la firstime 😔

7mo ago

thnkyou sis , okay da pahamm

sy buat bsp normal je. 5.4 paling tgi. pakar kata boleh je minum susu apa2. lagipun bmi cun

Saya pun gdm on diet.. dokter suggest susu HL je segelas sehari hehe

saya mmg gdm before pregnant..sy minum fresh milk sj..

Sy minum susu farm fresh