lipas

sy nak tanya, sy pregnant 5w, bolehkah sy bunuh lipas sbb banyak sangat lipas kat dlm bilik air. yg kecil, yg besar. pastu sy guna beygon(xsure betul x ejaannya) yg warna hijau. tp lepas tu sy mintak maaf balik bukan niat saje2 jer bunuh dia..

5 Balas

Sy hari2 bunuh lipas sbb merayau kat umah, dia dtg dr umah org atas..geram je..tp pe, awk bkn menganaiya pon binatang tu..boleh je, lg pon bwk penyakit binatang tu..mengigit anak sy pulak tu..kang masuk dlm telinga ke ape..dh jd lain..

4y ago

Yup..hehehe..

Haha...puan ni la....boleh je...sbb tu haiwan perosak...kalau xblh bunuh binatang lansung hbs la darah sy ni d sedut dek nyamuk kat uma ni... Comel jela puan ni😊

Lipas ni kategori serangga perosak. Setahu sy serangga perosak ni blh dibunuh utk keadaan yg dia ganggu/rosakkan brgn kita. Doa yg baik2, insyaallah Moga semuanya ok.

klu spray x apa² kot dripada blari sbb tkut lipas lgi la bhya kpda baby dlm perut

Takde ape sis. Janji bukan dera binatang.

4y ago

Yupp 😁