Ibu mengandung tak boleh bunuh binatang

Hi bumil, pgi ni saya tak sengaja pukul lipas dgn hanger masa tido tdi dia merayap kat kaki. Terlupa sekejap yg sya ni pregnant sebb org kata ibu mengadung tk boleh bunuh binatang betul ke? Atau tu sekadar mitos?

6 Balas

Tu klau kite dera dan bunuh kan 😅 lg pun lipas kan kotor… habis kalau nyamuk gigit awak tak bunuh jugak ke yank? Benda2 mcm ni jgn amek terlalu serious klau byk pk tu yg jd tak elok… lg pn binatang2 kotor takan nak biar merayap kat kita 😅 unless klau awak terajang kucing ke, bakar anjing ke

1y ago

kalau nyamuk tu tepuk jugak laa sebb mndtgkn kesakitan kan cuma mcm lipas ni tk dtgkn kesakitan cuma dia kotor dan kita geli huhu

sy da geli dgn lipas, paksa la sy spray..klu x, kang merayap kat sy. think positive jela mummy. lainlah mummy sengaja myeksa haiwan, tak elok. apa2 pun, kite kena think positive dan berdoa yg baik2 untuk baby.

1y ago

ye sis, sy spray sambil tutup hidung. terus elak 😅

mitos je tu,jika serangga atau binatang tu memudaratkan hapuskan saje, cuma jgn aniaya binatang yg sepatutnya kita lindungi x kira ketika kita mengandung atau tidak.

1y ago

ok faham. terima kasih ye

tak pasti la awak, nak percaya tapi mcm khurafat kan. tapi kalau tak percaya pun ada yg pernah jadi pula. tapi kes awak ni, tak sengaja so takpa je kot. 😅 .

1y ago

emm tu laa risau pulak. Harap tkda apa laa huhu

saya tak pasti lah tpi selalu dngr jangan bunuh haiwan berbisa / berbhaya je contoh mcm snake katak dan sbgai nya,

1y ago

tu la kan risau jugak sebb betul² tak sengaja tpi kalau tk hapuskn nnt dia dtg kacau lagi huhu

in syaa Allah tak da apa². asalkan bukan niat menyeksa

1y ago

baik. terima kasih