Nurse klinik kesihatan/desa dtg rumah pantau lepas bersalin

Sy nak minta pendapat, saya now 33 weeks. Sy mmg tak buat buku pink dari awal, sbb saya check-up dan akan bersalin di hospital swasta. Cuma nya, lepas bersalin, sy nak minta klinik kesihatan dekat area rumah sy ni tuk pantau keadaan sy n baby. Apa perlu saya buat?

1 Balas

lepas bersalin just inform nurse dkt tmpat bersalin tu akan pantang area mana. dorg kena call klinik yg plg dekat dgn rumah tu utk home visit