Buka buku pink klinik swasta bersalin hospital kerajaan boleh ke?

Sy nak tanya if fully check up swasta lepastu bersalin hospital kerajaan masa dh berpantang dekat rumah nurse kerajaan ada dtg melawat ke wlaupun sy tk check up kt kk kerajaan,,,, ada tk pengalaman ibu2 ? Lagi satu baby nanti kena check up dkt kk kerajaan ke ? Sy first time

1 Balas

Hi, mom. Saya jawab satu2 ye. 1) Boleh bersalin hospital kerajaan. Dah turun tanda terus pergi ke bahagian PAC. 2) Lepas bersalin, minta suami laporkan kelahiran di KKIA berdekatan rumah awak. Nanti tengok procedure KKIA awak macam mana. Ada KKIA yang nurse akan datang melawat, ada KKIA yang tak datang melawat. Kita yang kena pergi KKIA untuk check. Saya pun tak tahu kenapa procedure setiap KKIA berbeza😅 3) Terpulang pada awak. Awak nak anak checkup di KKIA atau pun swasta. Dua2 boleh.