Buku pink dan bersalin

Assalamualaikum . Nak tanya , skrg sy buka buku pink di klinik swasta n check up di sana . Rancang nak bersalin di hosp swasta . Andai kata tiba2 kena bersalin di gov.. ada masalah kah? Since tak pernah check up di gov .

2 Balas

Xde masalah pon sis sbb mmg sis nk bersalin di swasta.. Mksdnye mmg sis sihat walafiat, sbb kdg kalau ibu berisiko swasta akan tolak ke government juga, pengalaman kwn sy, ank first dia kne vacuum, so ank second dia ni, dia nk bersalin kt 1 hospital hebat la di kl & mmg mampu nk bayar smpai 15k tu, tp hospital tu tolak sbb kes vacuum tu je.. Diorg xnk ambil risiko

1y ago

Semoga sis kuat hadapinya .. sy doakan semoga semuanya dipermudahkan n selamat bersalin . Tula mcm sy jumaat ni ade check up kt klinik . pakar psikiatri sy pesan suh bgtau kt doc klinik tu yang saya ade makan ubat ni .. untuk pemantauan .. dengan doc psikiatri pon skrg kena check up dengan dia sebulan sekali smpai bersalin nnt . Tula sy rasa sy ni ibu risiko tinggi 😞. Bukan sy xnk g kk tp sy akan trigger kalau kt tempat ramai org .. bising.. waima bunyi budak nangis or baby nangis pon tak boleh .. 😖😵‍💫

Okay je sis. yang penting buku pink kena lengkap