Buka BUKU PINK di KKIA

Sy plan nak bersalin di hospital swasta...perlu x sy buat buku pink tu di klinik kesihatan?

2 Balas

puan nk buat rwtan susulan bulaman dimana? hospital tmpt puan plan nk brsalin ada sdiakn buku pink? klu bku pink trsbut memadai..tak prlu dah bku pink kk. tp sy ingtkn..bku pink kk adlh bku harian kehamilan yg pling lgkap. sgt2 bgus klu stiap ibu mengandung ada.sng klu nk jd rjukan. mkna kta..bku pink kk ada.kta boleh brslin dmana2..baik gov mahupun swsta. tp klu bku pink kk xde..cuma ada bku pink swsta..skiranya ada mslh ape2 dan prlu rjuk hospt gov..adalh 1 kesukaran. yg pnting puan pstikan dgn hospital tmpt puan bakal brslin smda bku oonk yg mreka sdiakn ckup memadai atau tdk.

Selalu kalau nk bersalin hosp swasta Dkt situ akn ada check up bulan , dan tersedia dh buku utk ibu mengandung Yg penting kena ada buku check up bulanan , sbb kalau ada apa2 prob selalunya hosp swasta akn tolak ke kerajaan juga