24 week pregnant but not married yet

Hello sy mau tnya mcm mna nak buat buku bby ya klau teda sijil khwin sbb asal nak bt buku baby kena ada sijil tu kan , if without sijil tu blh ka bt buku baby ?

8 Balas

Mommy.. Please pergi klinik kesihatan terdekat.. Kalau dorg tanya sijil nikah, just jujur bagitau takda.. Dorg akan tanya kesihatan mommy dulu, baru baby.. Mommy kena pegi checkup juga.. Kesian kat baby.. Nanti sijil lahir dia, anak tak sah taraf tp still dapat buat surat sijil lahir tu.. Jangan risau.. Semua boleh buat.. Tp better kat klinik kesihatan.. Sb lebih jimat dan convenient utk mommy..

Sis pergi je buka buku pink utk baby kat klinik kesihatan sbb penting utk kesihatan baby n ibunya, cuma terus terang je ngn nurse nnti tentang status sis.. jangan takut diorang akan faham... sbb situasi kita sama skang saya sudah 5 bulan...jgn fikirkn pasal mulut org, stay strong and fikir masa dpn yg terbaik utk anak sis..

5y ago

Btl.. Sama la kita. Single mother❤️

Bule je awk. Sy ada kwn blm khwn , nurse pun sarankan walau mcm mn pun stats ke ape , buatla buku pink dlu , nnti kalau lmbt buat ada mslah dkt bby atau ibu sush ha. Sb hormon kita org hamil lain

try pegi klinik tny.. bhya tu sdh 24 week blm berklinik lagi

5y ago

Kalau kat hospital kerajaan klau tak ada sijil time nak bersalin suami tak boleh teman kannje kalau tak ada sijil

Boleh. Tp nurse akan tulis single parent

Boleh.. Ckp kt nurse single mother

Boleh awak.. Buat je

Blh sj....