Pergerakan baby

Sy first mom, sy dah 17weeks. Sy selalu dpt soalan dr dr/nurse “dah rasa baby gerak/kick tak?”. So sy nak tanya Macamana nak tahu tu pergerakan dr baby? Jwpn sy slalu tak je sbb tak tahu pergerakan baby tu macamana.

24 Balas

17w ada yg blm rasa ada jg yg dah start rasa tp rasa dia mcm gelembung2 ibarat belon buih pecah tu je. x rasa sgt. Nt masuk 20w bgtu rasa la tendangan tu mcm vibrate dan ada yg dah start nmpk gelombang kat perut tp skit je.