Kira pergerakan baby

Hi, sy nk tanya mcm mana nurse kk ajar kira pergerakan baby ye? Sbb sy confuse. Sy dah 29weeks, check jantung baby ok. Tp sy tak tau nak kira bila sbg satu gerakan. Yg kick kuat atau asalkan ada rasa bergerak dikira 1 gerakan? Mohon tunjuk ajar semua. Thank youu

3 Balas

yg kick kuat atau kick byk kali. yg gerak or sekali ketuk slow x kira 1. nnti masa checkup tanya nurse balik,mcm mana nak kira. sbb kekdg lain kk lain cara dia nak kira.

12mo ago

oh sy igt kalau gerak halus pn dikira...

https://vm.tiktok.com/ZMY3B25tj/ nah sis tgok tiktok ni