Boleh ke berpuasa

Slm. Sy first time pregnant. Baru masuk 5 bulan. Pergerakan baby tak rasa sgt lg. Soalan sy, Sy nak berpuasa. Tp mcm mana sy nak tahu yg sy tak memudaratkan baby ye? Kalau baby dah besar sikit, kita boleh rasa if pergerakan dia lemah. Tp mcm sy, sy tak rasa sgt lg pergerakan baby. Macam mana nk tahu if sy perlu utk buka puasa or teruskan ye? 😅😅

1 Balas

wassalam. sy msa first pregnant pun bulan puasa. kandungan dlm 3bln mcm tu sy sempat berpuasa 9hri sja. sbb sy jenis gastrik x tahan sgt. ikut kemampuan sis. tp klau sy, sy x galakkn puasa.

3y ago

Tulah, sy pun risau sbb tak pernah ada experience kan. Hehe Thank you sis. 🥰