Baby 1bulan susah nak tido

Hi sy first mom. Baby skrg umur 1bulan. Baby selalu susah tido. Bila tido dia terkejut lepastu menangis. Sy sudah kasih susu dia tido stengah jam lepastu terkejut lg menangis. sblm ni dia tido elok je 2jam sekali. Tp skrg mcm ni pula. Kkdg dia tido pon buat muka sedih dan menangis. Sy jd susah hati. Kesian tgk baby. Sy dah bedungkan baby pon. Tak tahu silap dkt mana???

4 Balas

sama dgn anak saya, 1bulan++. kalau mlm tuh mcm dia tido2 ayam je, asyik bangun nangis padahal dah bg susu dah tukar pampers dia tk cukup tido mcm ikut timing untuk newborn. Buntu jugak tp at least saya jumpa kisah yg sama mcm yg saya tgh alami sekarang.

Sis try ketatkan sikit bedung bahagian tangan. Bhgn kaki biar longgar. Biasa baby terkejut2 tu, kalau kita bedung ketat tangan dia.. boleh kurangkan terkejut

mungkin sis boleh pasang white noise ..setiap kali waktu tido ke jadi camtu? waktu malam okay tak?

1y ago

setiap tido sis.. dia tido selalu terperanjat2.. kesian tgk dia.

dah brapa hari mcmtu? mungkin growth spurt. jadi dia kerap demand susu