Baby 5 bulan tido tak lama

Baby umur 5 bulan genap harini. Sejak seminggu ni dia asyek tido setengah jam je. Lepas bangun dalam setengah jam dah nangis nak tido balik. Bila dah tido pun tido setengah jam jugak. Kenapa macam tu ye? Baby takde masalah kesihatan. Tido setengah jam tapi banyak kali tu kira dia dapat tido yang cukup ke? Malam dia tido okay. 2 jam sekali dia akan bangun nak susu

4 Balas

Sleep regression is totally normal😊 Antara faktornya: - Nak tumbuh gigi - Tak sihat (demam/batuk/selsema) - Mental leap - Growth spurt - Perut kembung - Tak selesa dengan environment sekeliling Cuba awak semak kemungkinan di atas.

½jam +½jam + lg jam brp kali dia nap + brp jam tidur mlm, total la semua nk tahu cukup tak

normal sis sbb fasa tdo baby da stat brubah.. follow wake windows baby..

Baby tgh grow spurt mungkin