Baby 7 bulan tido terkejut

Hii mommies semua. Baby sy 7 bulan lebih dah. Tapi dia kdg ada masa tgah tido tiba2 menangis mengejut lepas tu terkejut2. Masa dia menangis tu mata masih tutup. Nangis dia tu berlanjutan smpai beberapa minit. Setau sy umur mcm ni dh krg skit terkejut kan? Ada tak baby mummy mcm ni? Risau kite 😭 #pleasehelp #firsttimemom #advicepls #firstbaby #FTM #bantusharing #firstmom #ingintahu #BFmom

5 Balas

mengigau kot..mcm ank sye..hritu sye main cak baa.. time tido asyik terkejut2..so sye stop agah dia mcm tu..kurang terkejut2 dia tu.. lepastu kalau mcm dia selalu terjaga lepas nangis waktu tgh malam,susah nk tenang,esoknya tu mesti ngigau menangis jgk tp tutup mata...dia mcm terbawak2 tau😂 kesian tapi lucu

Sama lah , baby saya pon mcam tu , tngh sedap2 tidur tiba2 menangis tpi mata still pejam , sya rasa dia mengigau kut , sya tenangkan dia , usap2 dahi n tepuk2 mnja bontot dia , lma2 dia okey n tidur balik

Hiii. Saya rasa ngigau tuu. Sebab baby saya pun macam tu. Saya usap2 je belakang anak saya, nanti lama lama dia tenang and tidur macam biasa balik.

1y ago

Yeke. Huhu mkin kerap pulak ngigau ni. Kdg dh usap2 pun dia still nngis jugak. Dia tido dlm buaian. Dh deep sleep baru sy angkat letak atas tilam slalunya

Oh normal, Puan

1y ago

Yess normal. Anak saya dah 10 bulan pun begitu.

normal

1y ago

Yeke sis. Risau pulak huhu sbb ada terbaca dlm apps ni jugak klau dh lebih 3 bulan takde lagi reflex terkejut2 tu