Bleeding

Sy dh scan kt swasta lps sy bleeding. Doc ckp janin sy sihat stkt ni. Xde mslh. Bleeding tu bukan merah pekat. Merah cair je. Jadi sy xprlu risau apa2 dlu kan? Ni kali pertama sy pregnant. Jd sy agak paranoid tgk drh keluar hritu ?.

Bleeding
26 Balas

sy pun mcm tu jugak.. bleeding merah cair waktu 6weeks sekali dlm 3 hari.. then 8weeks 2 hari.. pastu start week 24 sampai week 30.. on off bleeding.. reason Dr cakap x boleh determine.. tp Alhamdulillah sy berjaya hingga akhirnya.. baby selamat lahir pd 8.4.2020 ritu.. kuncinya keep positive.. Dr cakap kena relax.. jgn stress dan jgn overthinking..

4y ago

Saya sama mcm sis.. on off skrg saya buntu nak buat apa darah keluar cair gituuu

Sy pun baru scan haritu. Doctor cakap scan 10 minggu tu just nice. Sy nampak heartbeat baby. Lepas tu doctor tekan sikit, nampak kepala dan kaki baby tu gerak. First time sy tgk. Tapi takde bleeding. Smoga baby awk sihat ya.. amin..

Sy arini 7 weeks 3 ari lepas sy ade he hspitl sbb ade bleeding doc scan bby ok doc ckp tp skrg still bleeding sikit2.. Sy risau sgt2..nnt 24 aribulan doc suh dtg untk scan balik... Xde pepe ke ye risau sgt

ok je sis. klu dktr dah ckp mcm tu in shaAllah ok. sya pun 2 kli bleeding. first tu bleeding kdua tu threatened miscarriage sbb terlalu penat😬 aktif sgt masa mengandung ni. first baby juga hehee

2y ago

macam mna nk pastikan ianya hanya bleeding bukan keguguran..sama sy doc pom ckp threatened miscarriage tp still bleeding hri k2

Saya pernah bleeding.. Msa kandungan 6 bulan..Kuar darah merah cair.. Alhamdulillah xdak apa.. Cuma bnyakkan rehat.. Fikir positif..Sekarang da bersalin..🤗 Alhamdulillah..

3y ago

berpunca dr ape ya ? berapa lama dy stop sendiri?

Mgkin proses pelekatan uri😊.. InsyaAllah semuanya akan ok..saye pn macam tu awal2 pregnant, sekarang alhamdulillah dh 32wks..semoga semuanya selamat

Semoga sis n baby sihat2 je ye.. doakan baby sy jugak..isau sgt bila doc bagitau ada something yg x kena..mudah2 semua selamat hingga melahirkan ye sis 😊

Kerja berat jgn buat langsung wlaupun sekadar nak angkat bakul baju yg ada pakaian tu, jalan pun jgan terlalu lama. Kena byk rehat je..

4y ago

Tu la tu. Skg ni sy mmg xde buat apa2 dh. Suami pm dh rsau.

Bnykkan rehat sis, sbb awal lagi.. Smga allah mudahkan semuanya, aamiin🤗❤

Kalau doktor kata takde apa2, insyaAllah takde apa2. Elakkan buat kerja berat