risau..boleh bantu sy

sy baru 13w lbh..masa 10w ada bleeding keluar darah dn coklat2.dh g hospital doc ckp xde apa2 semua ok.tp sy risau tgk perut cm biasa je.sy badan brisi,dn perut buncit,tp bila pegang cm lembik je.cm xde ape2.nk tggu scan kk bln 9 plk,nk g swasta musim2 ni duit ckup2 untk mkn je.tp sy msh rasa sakit pinggang dn pinggul.adakah normal cmtu ye..risau sgt2,1lg sy mmg dri mula xde alahan apa2.blh bantu sy🥺

2 Balas

Hai sis, sama. Saya masa 10-11w ada bleeding hitam tnpa ketulan tak penuh pantiliner. Dpt ubat kuat rahim. Plus prnh misscarriages. Kali kedua mcm tempias air je. Dua kali tu doktor scan baby masih ada & masih ada heart beat serta dh makin membesar. Nk kurangkan sakit/elakkan sakit bhg tu kena bersenam cara ibu mengandung dlm YouTube ada sis. Syukur sis xde alahan. Kalau doktor kata baby ok, jgn lah risau sgt sis. Jaga pemakanan & jgn buat kerja berat/terlalu aktif ye.

Banyak kn rehat sis