Alahan pregnant

Hi moms . Saya baru preggy . Sy alahan xblh makan nasi la . Mkn nsi je muntah . Berat pun dh turun . Mcm mne ye nak buat ? 🥹

6 Balas

Sama mcm saya . Tapi lps tu saya try mee hoon , roti, buah buahan atau kurma . Buah-buahan kne mkn setiap hari . Sekali sehari pn okay , air mineral kena mnum 8 glass shari . Tak pun mkn jemput2 atau lempeng . Nk bg supaya perut tk ksong

Awak baru berapa minggu ? Macam sy start 6 minggu tiba2 tekak taknak terima dah nasi. Loya bila tgk nasi. Tekak taknak terima nasi. So sy makan bihun, buah buahan dengan biskut. Kalau nasi pun sy boleh telan cuma bubur je.

1y ago

Hehe lepastu malam jee mesti terjaga, perut lapar macam org tak makan satu hari 🤣 terpaksa mengunyah jugakk time mamai2 tu.

Hi . Kita pregnant anak ke 3 . Tapi memang dari first pregnancy pun first trimester akan drop berat & kurang selera makan . Nasi memang tak makan

Sy try tukar dengan karbohidrat lain. Bihun, kuew teow, atau bubur. Sy pon mula2 x boleh telan nasi sbb rasa nasi tu manis

Alahan nie mmg tkleh buat ap , melain kan tunggu beberapa bulan 😭 sbb kita tgh alami dri berat 55 kg turun 50

sya 6week 2hari , makan nasi campur air je boleh telan , yg lain tak , mual je rasa

1y ago

Sama. Itu la sy nk kna try bubur . Smpai berat bdn pun dh turun haa risau lak