Sakit tulang punggung

Sy dh masuk 30w dan skrg sy rasa sakit sgt dkt tulang punggung belah kanan sy. Nk jalan ke, nk bngun dri katil, dri cangkung, dri duduk, semunya sakit teramat. Ada yg kena mcm sy tk? Ade solusi nk kurangkn rasa sakit?

2 Balas

Sama laa sis . Banyak buat senaman butterfly atau cangkung atau berjalan sambil silang gelek . Untuk longgarkan lagi otot punggung tu . Kerap tukar posisi , limit satu posisi 5-10minit .

Sama la. Semua tak kena. 😅 Jaga postur, elakkan berada di posisi yg sama dlm tempoh yg lama