sakit ekor tulang punggung

Hi mommies...sy nk tanya...mommies ada pengalaman sakit ekor tulang punggung time prgnant x?masuk 31 weeks ni sy dah start sakit ekor tulang punggung,xboleh duduk lama2 atau diri lama2..mommies blh share tips mcm mna nk kurangkan rasa sakit ni x?

26 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sama sis.. saya start 29weeks dah rsa sakit, dokter ckap sbb kpala baby dah kat bawah. Now 33 weeks masa tidur nak mengiring ke kiri dan kanan, subhanallah.. hanya masing2 kita lah yg tau betapa sakit nya.. huhuu🥺 jdi saya cuba usap2 dgn minyak kepala dara. Tak berani nak guna minyak angin, tkot baby trasa panas.

Baca lagi
VIP Member

Sakit kan bila kena..klu baring mengiring tu rasa mcm xsakit sgt...tp klu duduk,ya Allah sakitnya..nak2 lg time tunggu giliran utk check up kt klinik..azab la bila da duduk lpas tu nak bangun tu🤦🏻‍♀️

Sama lah sy , sy sedang lalui skit start kandung 30week ke atas mcm tu now dah 37w makin mnjdi³ sakit tk boleh silap begerak sikit cnfm sakit hmmm urut pon xjln xtau dh nak buat apa

Sy pun sama sis. Masa masuk 6 month start sakit ekor tulang punggung. Sekarang dah 37w makin menjadi jadi. Tak boleh duduk lama, kena selalu ubah posisi duduk

saya dulu pun sakit bahagian sana....nak berdiri ja sakit, nak duduk pun sakit...tapi saya biarkan, dah masuk dalam 35week gitu, tidak sakit sudah..

Skrng 30 weeks..sama la..tp dh lma mcm ni..dri weeks brpe nth..xleh duk lama kt tmpt keras..pastu nk bngun punya la sakit..🤣🤣🤣

Cuba google sacroiliac. Tu nama penyakit tu. Sy pun sakit masa awal awal mengandung dulu. Urut pun tak mengurangkan pape

4y ago

Ok2.. tq..

Ye,skarang tengah alami..azab sgt,nak2 time nak bangun dari duduk@ baring,seksa betul rasanya.Rasa mcm mencucuk2

Saya pn same,kalau start sakit belakang,saya akn baring mengiring dekat sejam smpai lega..urut pn kdg x jalan

Sy dlm 13 mggu dh sakit dh... Mmg xleh baring lentang lama... Duduk lama... Diri lama kdg² je rasa...