sakit tulang punggung

sy nk tnya ibu2 sy baru je lepas lahirkan ank 10 hari. sblm tu sy overdue 41 minggu dan terpaksa serah diri kt hospital. lepas lahir baby sy langsung tak boleh nk duduk antara dua2 belah punggung mesti akan rasa sakit sngt kt tengah2 tulang punggung. dah berurut tapi tetap sakit tak hilang.. nak bangung nk duduk pon kena setting betul2 dulu kalau tak tahan je la sakit yg dtg tibe2 bile terkena tulang tu.. ada tak cara nk atasi sakit ni.. kut ibu2 kt sini pernah lalui ape yg saly lalui skrg? #pleasehelp #firstbaby #1stimemom

1 Balas

awk same dgn sy..8 bln msh terase..xleh duk lme..nk bgn Allah je tau..sakit xleh bwk bncg..ni sy dah berurut kali kedua baru ade rse siket perubahan..bidan kte sbb urat kite tertarik n tersedut mse kite sakit nk besalin..sy mse bb kuar x sakit lg..mse doc kuar kn darah beku..sy kesakitan n lawan sakit tu sambil tunjal kaki..lps pd tu sy xleh begerak..mse mule2 kne..nk bgn baring sume xleh..skrg bru ok siket..kne cr tukang urat y pndai

3y ago

same dgn sy jgk. mase baby lahir xrase lg sb sakit lain. bile dh blh blk ke wad biasa baru terasa sakit sngt nk bnhun n duduk pon jadi xbetul. klu misi suruh bngun sy jwb st sakit sb jahit kt bwh padahal sakit tulang. tercucuk2 rase tulang bile sentuh permukaan katil/kerusi.. smlm tnye misi yg dtg cek up kt rumah knapa sy jadi cm ni lepas lahirkan baby. dia ckp tu normal sb dia pon kena jgk mase lahirkan baby dia yg no 2. setahun jgk baru baik.. so sy kena tanggung setahun jgk ke.. misi ckp kalau teruk sngt kena buat fisio.. sy setakat bngun duduk jalan blh je cume ambik mase utk bergerak. xboleh on the spot