Keputihan atau darah

Sy dh check upt beberapa kali double line positif..klu ikut tarikh last period dh 4w ++..tp semenjak smlm sy dapati ade spoting kt panty liner..sy xpsti adakah ni keputihan atau drh ye?sy tkut sbb sy prnh dua kali keguguran sbb bleeding sblm ni..mula2 drh skit je brhari2 pstu gugur..jd sy tkut prkara sama trjd lg..sy keliru

Keputihan atau darah
14 Balas

ni keputihan sis. hari tu sy g checkup dr ckp keputihan warna kuning ni normal sbb gangguan hormon dlm bdn kecuali bercampur darah, gatal, atau pun kencing terlalu sakit. sbb tu ada jangkitan kuman. sy keluar mcm ni smpi dr seluk guna speculum sbb nk ambik sample. skrgni ada jugak keluar mcm ni tp sy biarkan je sbb dia x kerap atau byk. x gatal pun. jnji kena pastikan sentiasa bersih vagina tu. tp kalau da tukar warna coklat better refer doc ye sis.

1y ago

ok..xpe la mlm ni sy gi klinik check..Dr ade bg ubt ke lps check speculum 2?

sama sya dua kali keguguran . alhamdulillah yang ke 3 selamat .. 3 bulan pregnant alhamdulillah takde masalah . nak masuk bulan ke 4 bleeding then kuar macam ni .. sy g klinik swasta .. then doc tu pesan . awak dah tahu sejarah yg lepas awak mudah gugur sepatutnya die cakap kena. on ubat kuat rahim awal2 lagi .. then dekat sebulan juga sy keluar coklat2 . alhamdulilah masuk bulan ke 5 dh xde . and now baby sy dah 5 bulan ♥️

1y ago

alhamdulillah..sy dh check tp Dr bgtau dh ade heartbeat br Dr leh bg ubt kuat rahim..sy pnye br lg kntung pun xnmpk lg..kena dtg scan lg dlm masa dua minggu nk tgk ade kntung x..hrp2 kndungan kali ni slmt dan sht la..sy risau sgt kejadian sblm ni berulang lg..smoga kndungan awk pun sht2 je dan slmt brsalin ye 🥰

Sy pun ada keputihan & keluar lendir coklat skrg ni, sebelum ni sy pernah bleeding, skrg kandungan 16weeks, Alhamdulillah baby sihat n aktif. Apa2 pun kena dptkan nasihat doc ye awk, sbb kite tak tahu keadaan bdn kita dan rahim kita mcm mana, semoga baby awk membesar dgn sihat & kuat hendaknya. ‎*آمـــــــين آمـــــــين يَا رَبَّالْعَالَمِــــــــين.*

1y ago

*ان شاء الله* ‎*آمـــــــين آمـــــــين يَا رَبَّالْعَالَمِــــــــين.* ♥·♡ Τнänκ чöü ♥·♡ · • ° awk utk doanya 🥰🤲🏻🤍

Mcm member saya, dia direct ke klinik utk dptkan ubat kuatkan rahim memandangkan dia ada sejarah keguguran. Mcm kes awak ni, better pegi ke klinik utk dptkan nasihat dr Dr & mintaklah ubat utk kuatkan rahim sekali. Bykkan rehat, jgn buat kerja berat, elakkan badan tu bekerja dgn penat.

1y ago

ye Dr smlm pun bgtau cmtu..klu dh ade heartbeat br bg ubt kuat rahim..sy pnye xnmpk kntung lg sbb klu ikut kiraan last period 4w ++ tp Dr kata mgkin br lg xsmpai 4w kot

keputihan sis.. Sye baru je kena.. doc bagi ubat terus okey 😊..kalau X pasti better pergi klinik.. tnye.. Sye pun hari tu.. X leh beza sporting atau keputihan

1y ago

2 la tkut spotting je..klu keputihan lega la skit

Keputihan. Spotting warna lebih kepada warna pink, merah dan coklat. Sebelum tu tolong set gambar ke NSFW. Terima kasih

1y ago

baik..dh edit ☺️

Keputihan.. mcm sy.. kdg tu xselesa rsa .. bgtau nurse dy kata normal..

1y ago

oh ye ke?klu normal alhamdulillah la..sbb risau kn sbb perut pun kdg rasa mcm krem je

klau boleh biasa kguguran jangan besama lagi .

1y ago

sejak tau pregnant mmg lum brsama lg..sbb suami pun tkut ape2 jd kt kndungan nnt kn..dia pun fhm..srh rht je jgn wt keje brt jg

keputihan sya klr mcm tu wrna coklat

1y ago

sya dr 16week smpai skrg 19week masih klr keputih mcm tu.dh cek dktor x da mslh apa cuma keputihan

Tak nmpak mcm darah lgsg

1y ago

sy dh gi klinik smlm..Dr kata normal sbb penempelan..scan pun xnmpk kntung lg..Dr srh dtg scan lg dua minggu tp pg ni kuar mcm ni plk