Pusat Baby

sy dh buntu, pusat anak saya masih tak kering , skg dh masuk 2bulan anak saya, Dah luruh tapi tak sepenuhnya , Ada lagi warna putih dekat lubang pusat,bila cuci dia keluar sikit-sikit.. Problem lagi atas putih tu timbul benjolan merah..nak cuci je darah kalau disentuh. Klinik swasta dua tiga kali dah pergi katanya normal.. KK pun pergi..Doc kata maybe lambat ambil masa kering.. Nurse pula ckp mcm kena infction.. Saya betul betul buntu 😭 Hari hari ,setiap tukar pampers saya cuci dengan ubat sapu pusat..tapi hasilnya sama...

2 Balas

Banyak mana letak air cuci pusat tu. Kena basah betul2 kat kapas tu dan dap2. Lepas dap2 bg kering betul2. Batu tutup bahagian pusat tu. Guna barut tak? Diaper tu pastikan jangan kasi kena kulit anak. Ada diaper newborn/ S yg di rekabentuk bentuk U utk tak tutup pusat