JAHITAN LUKA CEASER ❗

tolong saya . saya bersalin ceaser harini pantang hari ke 34 tapi luka ceaser masih belum sembuh sepenuhnya . saya tak tahan nak bangun pun rasa pedih . dah berapa kali keluar darah tapi sikit2 je . jahitan hujung kiri kanan & tengah tapi nurse cakap tak da apa pun kena rajin cuci je . jahitan ok katanya . so saya tak di bagi sebarang ubat sapu walaupun saya minta . so sy beli ubat kuning kat farmasi macik sy yang suruh sebab dia pun dulu ceaser juga . tapi sampai skrg luka tetap belum sembuh . bahagian tengah ni terbuka tapi tak besar . nak lap2 pakai kain lepas mandi pun pedih yela kulit dalam kan . so saya dah tak tahan hati smlm pergi kecemasan . dr cuba tekan² luka saya . tapi takda keluar apa . dia ckp ok je . sy ckp kat dia air and darah tu keluar sendirinya . dia ckp takda apa . so sy di bagi ubat tahan sakit 1 papan . ubat sapu pun takda bagi . so sampai harini sy masih berharap dgn ybat kuning tu . takda perubahan apa2 pun . hua dah hari2 sedih . nak masuk 44 hari dah tapi belum sembuh juga . kesian kat mak yg kena urus semua benda . rasa berdosa je . sy nak cuba pergi farmasi tapi sy takut kos dia mahal . sy tak byk duit . agak2 berapa eh kalau pergi klinik swasta nak ubat sapu . hmm tlg saya

2 Balas

saya pon ceaser, masa mula2 okay je jahitan, tp nak akhir2 sebelah kanan jahitan saye mcm bengkak keluar air sikit, saya pergi klinik, doktor bg antibiotic..plus doktor pelik kenapa jahitan saya sebelah kanan je bengkak sebelah kiri elok da kering..sbnrnye doktor ckp, kalau ceaser x bole banyak gerak, lagi byk tekanan/ pergerakan die akan merah..lepas tu mmg saya x buat byk sgt pergerakan..alhamdulillah lepas tu kering..awak cuba jgn byk bergerak..

4y ago

saya x guna apa2 ubat/cream..saya lepas mandi saya keringkan dengan hairdryer bg kering betol2..lepas tu baring pon saya biar kene angin..nanti die kering cepat..cuma jgn byk gerak..doktor ckp jgn sampai bernanah..nanti kena buat balik lagi sakit. awak cuba lepas mandi tu baring dan keringkan..baby terpakse la kena ade org bantu jaga.. saya pon mak yg tolong..sbb husband kerja jauh..saya pantang rumah mak.