Luka czer berlubang dan berdarah

Luka czer saya ada lubang dan berdarah , mcm mana ye nk bagi luka tu tk kluar darah , sebelum pergi Kk dah kering pastu pergi klinik checkup luka dia tekan tempat luka tu smpai terkoyak blik kluar darah , sakit dan bengkak pastu doktor asyik cakap suruh cuci hari hari je , tktau nk buat apa dh sebb cuci pon luka tu kluar sebelum nie cuci dia tk kluar dh

1 Balas

besar ke? klu kecil just cuci dgn ubt sahaja, kena balut jgn bg bergesel

6mo ago

sy czer dan pernah luka. pastikan tmpt luka tu kering, then dap2 ubt cuci luka kt kwsn yg luka (tekan2 sikit bg ubt masuk) then balut kwsn tu saja. tiap 6 jam tukar balutan. seminggu dh kering