Luka bersalin normal lambat sembuh

Harini dah 26 hari berpantang tapi luka belum kering, dah cuba macam macam cara dah untuk keringkan luka tapi tak menjadi, pakai air dgn dettol sikit, lepastu cuci dgn air asam keping, letak air manjakani, tapi luka masih lambat jugak nak kering. Macam mana nak cepatkan luka kering ye ? Ada apa apa ubat tak ? Sebab hospital tak bagi apa apa ubat pun untuk luka, cuma cuci dgn air bersih je, tapi lama sgt dah ni luka tak kering kering lagi.

1 Balas

biasa nye lepas mandi or buang air, just lap bagi kering dan bersih je.. air garam atau dettol dkter xde suggest utk pakai.. certain jenis benang ade yg x tahan kalau kena.. then pantang makan.. tu je..