Assalamualaikum & semua..

Sy nk tye ade x sis2 dlm ni mcm sy? Semlm sy gi klinik ntk cek samada betul ke x sy pregnant. Then sampai dkt klinik mse tgh daftar, staff nurse suruh sy buat upt test dulu bfore jumpe doktor. So mse jumpe doktor, die ckp tahniah. So sy bgtau la doktor tu yg sy br je abih period on 13hb 2.. Lpas 2 abih period, sy saje test upt n result +ve.. So doktor pun scan n ckp ade nmpk kantung cume kecik sgt dan bentuk x brape nk cantek.. So doktor just bg ubat kuat rahim je dulu. Lgpun lpas scan tu doktor amik bacaan gula, skali bacaan gula sy 9 sbb br setengah jam lpas mkn. Ptg semlm ade keluar darah cume bkn fresh blood, kaler pink cerah n pekat.. Tp amount sikit je.. Mlm tu xde keluar ape2 dah. Pagi td plak ade keluar darah cume sikit2 je.. Bile tgh hari keluar coklat2 je.. Kalo ikutkn doktor scan n amik tarikh lmp sy tu kandungan br 5w. Sy pernah miscarriage pd tahun 2021.. Blighted ovum.. Lpas dr miscarriage tu xpenah pun lekat. Ttc 11tahun Ttc for 3rd child

1 Balas

Mudahan semua baik tanpa mudarat Banyakkan bedrest Minum air kosong secukupnya Jaga pemakanan Jangan buat aktiviti berat /angkat berat