11week da xpayah mkn folic asid???

Sy buka buku minggu lps 11week. Nurse tanya folic asid ade lgi x? Sy ckp da tinggal 3biji je. Pastu nurse ckp da xpayah mkn dah folic asid. Sy blk bwk ubat iron tablet je sbb masa buka buku tu hb 10.7. Xpe ke sy xmkn folic asid? da seminggu ni sy duk risau je.. Ke sy perlu beli di farmasi? skrg da 12week boleh amik obimin ke?

17 Balas

Tak pasti laa kes sis ni , sbb sthu sy asid folik perlu d ambil sepanjang kehamilan .. kalau iron tablet tu pernah laa jd kes nurse xbg sbb bcaan hb dah hmpir darah pekat , klau asid folik ni pelek la jgk knpa nurse xbg dlu ... Kalau sis rsa tak berpuas hati , cba tnya knpa x bg adakah mmg xplu utk sis atau xde stok d kk ke mcm mna .. klau xde stok , senang kita boleh beli sndri drpd mnggung risiko lain kan ..

4y ago

FA 3 bulan sebelum dan 3 bulan selepas pregnant je sis