asid folic

hi semua.. sy nak tanya, sy minum susu anmum, kt situ dia tulis ada kandungan asid folic juga, adakah sy xpayah ambil lg asid folic? skrg sy mengndung 28minggu. harap ada yang jawab soalan 😊

asid folic
7 Balas

folic acid dlm susu puan tu xcukup. folic acid KK bg biasanya 5mg. dalam susu tu baru microgram beratnya. better mkn ubat folic acid kk bg. kalau xde boleh beli aje di farmasi dlm 5ringgit je mcm tu

minum susu 2/3 kali seminggu je.. sbb kita minum susu untk kalsium shj, lain2 vitamin mkn yang kk bagi.. dah ckup lengkap x perlu tmbh lg dah.. kerap minum susu baby n mom boleh jdi besar + gdm

boleh ke minum susu anmum. kalau sy misi kt melaka xsarankan minum sebb susu ni manis mudah sangkut gdm nnti. leps tu baby cept besr nnti susah nk bersalin. katanya laa

saya hari tu makan macam biasa semua ubat yg kk bagi...susu anmum nie sis jangan ikut sukatan dia..kalau boleh sis kurangkan sikit sukatan susu nie sbb manis

kandungan susu skli acid folid dgn ubat kk bagi lain tu sis... ubt kk kena la ambil smpai la dh nk brsalin

Better jangan selalu minum sis , takit sangkut gdm , sbb dlm tu banyak gula

Kalau doktor kata tak perlu, then tak perlu.

10mo ago

Maksudnya awak dah tanya atau tidak? Takpe nanti next checkup awak tanya semula ya😊Keperluan setiap ibu mengandung berbeza awak. Doktor akan prescribe vitamin ikut kondisi kita.