Hi

Nak tya klu kandungan da masuk 4 bln nurse x bgi da folic asid ke.. Sbb blik smlm dari kk farmasi cuma bagi Obmin merah itu je ke nk mkn.. Risau sbb bukan ke kita kena mkn folic asid msa mgdung.. Info ya guys...

11 Balas

saya start obimin wkt 2bulan keatas . sebelum2 tu pun dah dpt obimin dr kk tp saya tak makan . saya beli folik asid dr farmasi & mkn folik asid je sampai laa masuk 2 bulan . sbb one of my friend said , wkt memula ni mkn folik asid je sbb utk perkembangan baby . then bila 4bulan saya dh stop obimin , dokter bg zinc cofer utk tambah darah .. sbb kandungan makin besar , jd perlukan lebih banyak darah ✌️

5y ago

Ahaha sa mula2 seblum perggey da mula mkn folic asid smpi la 3 bln itu je mkn, N Now terkejut nurse smlm x bagi da tula risau kt baby rupanya da complete semuanya,sa ada darah tinggi so nurse x bagi ubat tmbh darah dia bagi Obimin je tula jdi Risau itu Tpi da dpt info mcm ne senang da hati tq ya sis info to me😊😊😊

Untung lah sis..saya ni check up dekat KD, KD tak bg pape, KK lagi lah.saya rasa Dorang lupa kot .. husnuzon..huhuu..next week nak g kk minta obimin..stress.. haha

5y ago

Aduh x apa sis bli je kt mna2 semantara tggu next temujanji kedang2 nurse ne kita tya baru nk bagi ubat mcm itu la selalu

Dalam pil obimin dah ada asid folik & vitamin lain. So tak perlu makan banyak pil. Semua dah ada dalam tu

5y ago

Ahah x boleh sebenarnya mkn ubat hbis angin kt dlm ne kembung2 gitu, Tpi x muntah jga just gastrik 😥Tpi bila fikir baby kt dlm kena jga tahan x apa la x lma lagi baby nk keluar da😍😍take care ya mummy 😘😘

Obimin tu dh ade sume dh sis.. Trmsuk folic acid.. Sbb tu nurse bg obimin je..

Yup sis..mkn obimin je sbb dlm obimin da ada folic acid n vitamin lain..

Obimin sudah cukup sis sama je fungsi nya dgn asid folic ☺️

Dlm obimin tu dh ada acid folic dan vitamin² yg lain

5y ago

Owh syukur la dpt jga info 😘😘👌👌

nak tanya jugakk obinin makan waktu bila

Dlm obimin semua vitamins complete sis

5y ago

Tq info ya guys 😊😊

Obimin semua dah complete