mumy love?

Sy bru pregy 6week 6 day..nak tanya kalu kita bersama dgn suami pd wktu pgi..akan jejas x kndungan bby ?

11 Balas

Seeloknya jgn bersama lg dgn suami smpai habis 1st trimester. Sy masa dpt tau pregnant dah 9w. Masa tu berdebar jugak sbb byk lasak2, byk bersama suami. Dah tau pregnant trus x bersama lagi dah. Suami sendiri yg suruh jaga kandungan dulu. Now dah 16w. Nak tunggu smpai 20w ke ats baru berani nak bersama.

Buat sementara ni sis kena stop bersama dulu. Mintak suami sabar jap ye. Lepas 3m baby dah besar, kuat baru slow2 bersama balik. 6w tu kalau takde bleeding or sakit apa2, doa bnyak2.

5y ago

Syukur. Lepasni mintak hold dulu tau. Dh kuat baru start balik.

Kalau sy dlu, kandungan 12w ke bawah doktor larang bersama sbb risiko bleeding sgt tinggi. Lgpn kebetulan masa awal pregnant selalu kluar spotting brown.

Sy haritu dr kate lepas 3 bulan baru boleh bersama dengan suami. Sebab awal2 takut kandungan tak kuat dan bile buat pulak boleh tahan ganas dia 😂

5y ago

Hahaha...muda2han bby sehat hendaknya

Bgntung pada org sis..mcm saya xde masalah on je smpai la nk bsalin mknanya xde la hold dulu ke. Tp ada org lps bsama ada sakit atau pndarahan..

5y ago

Mcm sy xbole bsama.ada pdarahan

Boleh, bgntung ganas ke x hahaha, tp slow2 sis.. Depend klau sis brsme xkuar drah mkneyer ok la.. Sy ok.. Tp jrg2 la.. Hehe slow2 sis..

Tak jejas pon boleh bersama tapi jgn ganas ganas

Boleh je..slow2 sudah..

Blh tpi jgn gnas hahaha

boleh