5-6 weeks pregnancy

Assalamualaikum, nk tnya... Klau kndungan kite 5-6 mnnggu boleh bersama ke dgn suami?? #firstbaby

11 Balas

Boleh je tapi slow2. Sbb kandungan masih belum betul2 kuat. Kalau ada spotting selepas bersama hold dulu. Biasa doktor suggest 12 weeks ke atas. Macam saya keluar spotting doktor suruh stop sekejap bersama. Doktor bg ubat kuat rahim. 16 week baru berani bersama. Apa2 dapatkan nasihat doktor dulu.

Boleh tapi jangan extreme. Jika ada sejarah keguguran atau pendarahan ketika mengandung atau jenis uri bawah. Tak digalakkan bersama suami risau keguguran. Digalakkan jika nak bersama pada trimester kedua baby dah kuat

boleh. kalau lepas tu ada spotting/bleeding/cramp, terus ke klinik & stop bersama ntuk 1st trimester. kalau everything normal, just continue sex life mcm biasa

boleh cuma kena slow2. kandungan awak masih fragile. masih dlm proses nk membentuk. apa2 dptkan nasihat dr doctor dulu

Allah xtahu plak sbb sblm nie ank pertama n kedua ok jer ..pgi tdi kuar drh ckit..risau btl hrp bby ok la..😢😢

Waalaikumsalam. Boleh tapi apa apa pun dapatkan nasihat doktor dulu.

waalaikummusalam awak..boleh je awak sebab Kita bersama..tidak ganggu baby pun .

Kalau boleh elakkan dulu, takut risiko keguguran nanti

Doktor sarankan 12w ke ats

Boleh..tapi slow2..