lendir berdarah

Sy bilah hari ni masuk hari ke5 keluar lendir berdarah... Hari per1 - ke3 keluar lendir coklat, hari pertama pergi hospital check jantung dan tiada bukaan lg doctor minta blk dulu dan kalau keluar lendir berdarah lg tu normal. Dtg blk bila dah rasa sakit!! ari ke4 keluar lendir darah merah (dlm 4:30am smp 9am, sakit pggg yg teramat dan perut) dtg skjp2. 10am pergi hospital nurse suruh blk x check x ctg semua tak! Nurse cuma ckp tanda biasa nk bersalin, dtg blk bila air ketuban da pecah! Hmm normal katenye ?Hari ni hari ke5 keluar lendir pink... Patut x saya risau atau tunggu mcm staff nurse dn doctor kata. Da sakit! Ketuban pecah!! Baru pergi hospital.. Skrg ni pun rasa kjp sakit kjp ok.... Hmm tolong saya....

7 Balas

sama pengalaman kte sis. sy pn da keluar lendir darah. tp diorg ada check bukaan n ctg. br 1cm. doc bg blk. 2 hari lps tu sy skt 10 mnit sekali. check bukaan br 2 cm. doc suh blk dl. ckp klo da pecah ketuban br dtg blk. masalahnya da 5 hari tp xde skt2 contraction da ataupn pecah ketuban. cuma boleh rasa baby da makin trn ke bwh. sy pn xtau nk tggu ketuban pecah ke pg je hospital blk. tkot dorg check bukaan xde progress lg.. huhu

ya Allah hospital mane tu .. nak elakkan dtg sane . tkut pulk kena mcm tu .. dah kluar lendir drah pun .dorng xchek gile ke ape 😥😥😥😥 saya brsalin anak sulung kluar lendir drah je ngn contraction .contraction start kul 8 pergi hospital kul 2 . xpecah ktuban pun . tp trus kena than sb chek bukaan dah 7cm . kt lb bru doctor pecahkan ktuban .

better jgn diam diri mcm tu je kak. ada masa kita kena lawan diorang tu juga kalau benda mcm ni pun diorang buat endah tak endah. ni tkde kena mengena salah atau tidak kalau kita bersuara depan diorang. yg salah diorang. kita dah dakit mcm ni skali boleh lg kata tkde pape. pergi je hospital cakap kat diorang "nk tggu mati ke bru nk suruh masuk?"

Truk nye.hospital Mana tu.saya dulu bersalin kt HKL baru tu.semua tiptop. Doktir n nurse mmg amik berat sgt tentang kandungan kita.kalau kluar tnda ckit2 Pon dorang akan tahan Kita Masok wad.dorang xkn soh blik.

hospital mana tu sis? akak saya dulu keluar lendir brdarah mcm awak jgk, lpstu pegi dia g kt klinik desa cek.. lps JM siap cek, xsampai stgh jam JM suruh akak saya naik ambulans terus g spital..

alahai hospital mana tu..sdgkan sy masa anak no3 takda tanda keluar apa smua perut ja balik sakit mengeras dctr dah tahan cek bukaan smua dah 4cm tau..

Selalunya kalau kes sis ni doc dh suruh masok wad untuk pantau smpai la bersalin