Cyst & gugur 6week

Sy baru balik scan klinik swasta coz bleeding 6week....janin masih xnmpk Dan doc bg 4week unt scan semula sama ada kantung gugur sndri @kene cuci... Dan yg terkejut doc bgtau ade cyst belah kanan sy😭.. Dugaan dmi dugaan doakan sy kuat ye😔.... Ade x ibu2 yg ade masalah cyst unt share pengalaman... Sy takut

7 Balas

Saya ada cyst (endometriosis) kt ovary belah kanan. Diagnos bulan 2, 2020. Bulan 3, 2020 sy last period. Tak expect jugak sbb tahu mgkin take time sikit utk conceive. Saya ikhtiar mcm2 semenjak kawin dari bulan 9, 2019. Last skli sy try consume jus mamom hope 3 botol sebelum pregnant. Skrg dah masuk 20weeks. Alhamdulillah.. sy dulu risau jgk, tp tetap berharap dan banyakkan berdoa. Allah tahu masa yg terbaik utk kita timang anak. Walau apa pun org lain ckp, even doc sklipun jgn pernah putus asa.

4y ago

Tq sis bg semangat... Rasa down sngt... Tp mls nk stress2... Semoga sis dipermudahkan ye spnjg kehamilan Dan melahirkan amin

sy pernah ada pengalaman cyst waktu first time scan.. masuk week 5 dah nampak kantung, week 7 tak nampak janin.. dan sllu spotting on off sampai week 8 tiba2 mcm ada darah pulak..doc check rupanya sy molar pregnancy dan molar tu yang triggered cyst saya utk membesar..then thn lpas saya d&c dan operate utk buang cyst skli.. semoga sis terus kuat ya wlu apa pon terjadi ♥️

4y ago

Waktu operate cyst berapa cm? Hmmm takutnya la.... Cuba nk positif Dan redha dgn ujian 😔

sy dpt tau ada cyst sebelum sy tau sy pregnant.. sy kawin terus bunting pelamin.. cyst sy belah kiri.. sebenarnya byk faktor penyebab cyst..boleh jd sebab hormon tgh xbetul.. sekarang da 30w6d pregnant.. cyst masih ada.. tp size jd makin kecil dari 4cm ke 2 cm..

4y ago

Sy bru lepas gugur bln 4..lepas 3bln lekat balik skrg 6week tp gugur lg... Dan ade cyst... Terkedu Dan rsa takut walau doc ckp cyst tu akan mengecil😔... Take k sis semoga dipermudahkan

Sy pernah Ada cyts 6cm lebih lepas gugur 1st..pantang makan sis..n Saya amalkan shaklee.. alhmdulilah pregnant Kali ke Dua cyst mgecut..

4y ago

Cyst yg 6cm tu mengecut ke? Ade rasa sakit x cyst tu

sy pn ada cyst time pregnant tp doc ckp cyst akn kcut sndri klu bby mmbsr

Mmg kecut ke? Risau Dan takut sngt2.... Hope cyst tu xmembesar la 😔

4y ago

Kene kerap scan la ye? Btl la hormon... Sy bulan 4/2020 gugur... Then skrg bln 8/2020 lekat semula tp gugur jgk besrta cyst... Jd down sbb pk tkt nk kene cuci Dan risau cyst membesar... Cuba nk positif xnk stress... Tq sis semoga Allah mudahkan ujian yg diberi amin

CYST tu apa ya??.. maaf kurang tau