Kantung kemek

Haii momy semua . perasaan sy bercampur baur sekarang nii . sy 6week preggy , n ade bleeding sikit² ..scan swasta doc ckp kantung nmpk mcm kemek . arini sy bleeding mcm period ...ade tak yg sama mcm sy ? #6week #secondbaby #babyfirstCoupleTwins

8 Balas

biasanya klau kantung kemek,bleeding itu tandanya keguguran sis...kandungan xmenjadi,sy penah alami mcmni nie dlu...alhamdulillah lepas cuci lepas keguguran 5bulan lekat balik,ank sy skrg dh 4thun dh..skrg sy tgah hamil ank kedua 12week... doa yg baik2 ja sis,insyaallah klau xdk rezeki skrg nti akan ada rezeki zuriat yg lain..amin2..

2y ago

ouh yeke sis ..tapi hati sy kuat ckp baby masih ada . isnin sy nk ke hspital. .scan dari bwh ..doakan sy ada rezeki ya sis ..sy redha kalo bukan rezeki sy kalini

selalunya law yg pnh alami keguguran ni..cpt lekat..slps keguguran dlm tempoh 6 bln akn cpt lekat...jdi dlm tempoh tu...kna byk berehat, x blh terlalu stress, Jaga mkn, jaga kesihatan diri..saya pn pnh keguguran thn lps..ni mengandung lg utk ank ke-3... mudahan kli ni smuanya selamat 🤗

2y ago

sama²❤️

Pengalaman kakak sy, dia dh thu yg dy akan keguguran sbb dy tgok bentuk kantung masa scan sbb pernah gugur sblm ni. Itu pun usia kandungan 16weeks.. mmg terasa sgt dia. Dh complete dh bby. Tp xde rezeki.. insyaAllah sy doakan sis dan bby sama2 kuat.. mana thu ad keajaiban.. insyaAllah 🌈

2y ago

Terimakasih sis . moga doa yg baik² berbalik pd sis semula ..amin yarabb

doc ade check x dr bwh utk tahu punca bleeding? sy pn bru bleeding, pegi scan doc ckp kantung kecik lg, doc bekalkan ubat kuat rahim.. kalo ade bleeding lg nnt doc akn check gune alat mulut itik tu utk tahu punca bleeding samada dr rahim ke ape

2y ago

insyaAllah . amin .. tenkiu sis❤️

Saya bulan 12 haritu pun ada jadi macam ni. Mula2 spotting 3 hari. Then bleeding macam period keluar ketul2. Masa tu 6w. Memang kandungan tak jadi 😊

2y ago

InshaAllah doa yang baik2 je sis. Moga ada rezeki. Saya memang ketul2 5 hari juga krem kat ari2. Hari ke 6 sakit memulas sangat2, rasa nak teran terus keluar 1 ketul besar separuh tapak tangan. Lepas2 tu dah darah macam period biasa je takde ketul2.

Biasanya kalau kantung kemek n bleeding ni kandungan xmenjadi..akan gugur kemudian hari..sabar byk2 ye puan

2y ago

baik sis . terimakasih sis atas perkongsian

Ikut pengalaman sy, kntung kemek + bleeding tu mksdnya kndungan x menjadi. Sabar ye sis, kuatkan smgt.

2y ago

baik sis . insyaAllah sy kuat utk hadap ape pon yg akan jd ..terimakasih sis atas perkongsian

klau kemek tu kantung x mnjadi..die nk bulat cantik

2y ago

tenkiu sis❤️