kehamilan dan cyst

Assalamualaikum semua. Semalam yg g klinik swasta nak scan baby, sy bru 8 minggu 2 hari.. alhamdulillah.. dah nampak kantung baby and nampak heart beat baby berdegup2.. alhamdulillah, tapi sy sedih, scan2 dpt tahu sy ade cyst kt sebelah kanan.. 4.6cm.. 😥😥 terus jadi sedih... Ade tak mommy2 yg mcm sy???

2 Balas

Sama dgn sy sis masa 7w kantung leper sgt2 doc ckp 50-50 utk baby sb berlawan dgn cyst. Sy tawakal je sb penah gugur sekali last year, masa 8w terus bukak buku pink sb nak doc pantau awal. 10w doc kat kk scan ckp dah hilang cyst tu Alhamdulillah. Doc ckp selalunya bila baby membesar cyst tu akak hilang tp dlm masa yg sama sis kena jaga makan juga ya.

3y ago

Mcm sy dulu cyst kena avoid makanan yg menyebabkan hormon lg trigger cth makanan berasaskan soya. Air soya, tempe semua tu. Ayam pilih organik sebab ayam skrg byk yg cucuk so kena avoid. Jaga makan jaga kolestrol sb tu pn punca jgk. Hope it helps you ☺️

walaikumsalam sis..sama keadaan kita..br td scan baby nmpk heart baby but dktor ckp ada fibroid dlm 5cm..s🥺