Tiada alahan

sy baru 10w tapi masih xde alahan.. adakah itu normal? atau sy biarkn saje

24 Balas

Biasatu.. Stiap org xsama.. Ada yg ada alahan, ada yg lgsg xde.. Husband dia pulak ada alahan.. Mcm sy anak sulung pulak ada sinton muntah2.. Husband pulak byk mgidam.. Sy OK je

Sy takde alahan dr awal pregnant sampai skrg dah nak masuk 30w. Hopefully takde sampai bersalin. Alhamdulillah baby okay, sy pun okay. Rezeki tu, takde alahan waktu pregnant.

Saya anak nak masuk 5..sekarang dah 30mggu.. Alhamdulillah xde alahan.. Emak sy kata saya beruntung sbb xpernah alahan.. Klu emak dulu..matahari pun xleh nk tgk..

Puan pegi jmpe doc n scan dlu..tgok ape doc ckp..sy pernah alami kedaan cmni 2x..akhirnye xde rezeki buat sy..ape2 pon puan pastikn dlu dan jmpe doc ye

Alhamdulillah sy pun kali nie xade alahan teruk mcm kandungan sebelum nie...kalau tidak xtau lah mcm mane nk jaga anak..mmg x larat kalau duk muntah2 je..

Normal aja sis, alahan ada atau tak tu tak penting sebab tak semua akan dapat alahan. Kalau ada spotting ke bleed ke perut sakit ke itu tak normal

Tak boleh kata normal selagi x pegi jmpe doc puan..klu doc kata baby sehat...alhmadulillah..lebih baik la puan jumpe doc n cek keadaan baby ok..

Normal sis Mcm sye seblom ni pon x de Apabila start 13week dh slow² ada.... Tapi semua Mommy x sama....

Sya dri awal pregnancy smpai akhir takda allergic 🤣🤭 NORMAL kita beruntung sbb takda alahan apa2..

Nk biarkan ape tu sis..🤔 tp baguslah xda alahan..msti boleh makan dgn gembira nya..huhu..