assalam n morning u alls sy baru joint this.. sy nk tanya blh... sy skunk dah 19weeks.. sy da mslh gula.. last week mnum air gula dah sngkut tggi bacaa

sy ari ni kna start buat bsp.. agak stress sikit.. bila gula still problms.. mcm sy punya situasi ni ada harapan x nk normal kn bacaannya.. n isau juga bby pon mcm xbrapa berat sgt huhuuu..

5 Balas

Wasalam yea btul mmg stress bila pikir kn..sya pun same sis hri nie pun kne g klnik ambil bsp tp alhamdulilah mula 29/5/19, 11/6/19 n 24/6/19 normal xde xnaik pun gula sbb sya amal kn makn berat oat sya cdg sis mkn mmg elok baca gula normal 4-5 xsmpi 6 pun nurse pun ckp klu mcm nie sllu 1bln skli shja bsp sbb normal dh kn 😄

Sy pn gdm on diet...alhamdulillah buat bsp smua normal. Sb dpt kencing mnis pn msa mngndung je...dan sejarah kluarga sy xda yg berpenyakit..

Berapa result bsp sis? Cuma kawal permakanan n ikut diet yg dietician bg.. kurg kan makanan tggi carbo n gula.. pilih mknn yg rendah GI

5y ago

Mlm td last mkn apa & pukul berapa?

nanti kena jumpa dietician..pastu kena diet control je..kena ada 3 heavy meal, 3 snack time

Mcm mna nak tahan muntah ya msa mnum air gula tu?

5y ago

betoi2..