Detect kencing manis

Salam , tumpang tnya siket n mnta pendapat smua . sy bru nk msok 14w , akhir bulan 1 harituh bru buat buku n trus mnum air gula . so malam tuhh start lha puasa n esoknya mnum air gula . bacaan pagi tuhh dah 5.1 (over) pastu after 2jam mnum air gula tuhh bacaannya 3.8 (okey) . kalau ikotkan normal kalau bacaan bfore mnum air gula dh tinggi , after mnum air gula pasti lagi tinggi bacaannya . tapi sy punya tidak pulak mcm tuhh . hriniy kene amik bacaan gula 4 kali . malam tadi puasa pagi tdi amik drah pon dh tnggi 5.4(over) bacaan kedua after breakfst jdi turun plak 3.9(okey) . knapa yerr boleh jdi begitu ? Ada mommy² sperti sy tk ? #secbabys

4 Balas

bacaan 5.1 masa tgh puasa tuuu kira gdm walaupun bacaan lps 2jam minum air gula tuuu rendah. bacaan masa puasa kena bawah 5.1

Sy pun tak faham mcm mana, padahal bacaan awk rendah je, nnt cuba tanya doc / nurse utk lebih details

Klu tk silap results salah satu kalau lebih dh dikira ada gdm. Sbb tu dia ada limit (puasa -

mksudnya sis ade gdm ke ? tapi lpas mnum rendah kan

1y ago

saya pon x pasti..tapi pelik kan..sis ade tnye nurse ke?